Info

EPDmeter wordt Zorginformatiemonitor

Begin 2015 is EPDmeter gestart als platform voor de beoordeling van EPD-systemen. Inmiddels is ook informatie over veel andere zorgapplicaties beschikbaar. Om dit te benadrukken is de naam gewijzigd naar Zorginformatiemonitor. Daarnaast zal de website een moderner uiterlijk en meer functionaliteit krijgen. Binnenkort gaat de nieuwe website online.

 

Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen zorgapplicaties

In Nederlandse zorgorganisaties wordt een groot aantal verschillende informatiesystemen gebruikt. Op het gebied van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn er veel verschillen tussen de verschillende zorgapplicaties en deze verschillen zijn helaas weinig transparant.

 

De zorgprofessionals zijn de experts

De zorgprofessionals zijn de belangrijkste gebruikers van deze zorgapplicaties omdat ze er veelal dagelijks mee werken. Zij weten het beste welke aspecten wel en welke aspecten niet goed werken.

 

Zorginformatiemonitor geeft zorgprofessionals een stem

Zorginformatiemonitor vindt dat de stem van de zorgprofessional luid en duidelijk zou moeten klinken wanneer het over zorgapplicaties gaat. Daarom bieden wij een platform aan waarop Nederlandse zorgprofessionals hun stem kunnen laten horen en maken wij inzichtelijk wat Nederlandse zorgprofessionals vinden van de zorgapplicaties waarmee ze werken.

 

Zorginformatiemonitor geeft input voor verbetering

Op basis van alle input van de zorgprofessionals kan eenvoudig worden afgeleid in welke verbeteringen zorgorganisaties en IT-leveranciers het beste kunnen investeren. Op deze manier wil Zorginformatiemonitor een bijdrage leveren aan het verhogen van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van zorgapplicaties voor alle zorgprofessionals in Nederland.

 

Zorginformatiemonitor is onafhankelijk

Zorginformatiemonitor is een initiatief van Jorrit Spee en Beter Healthcare. Beter Healthcare is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in informatievraagstukken in de zorg. De adviseurs van Beter Healthcare hebben ervaring met een groot aantal verschillende producten en leveranciers. Zorgorganisaties maken gebruik van de diensten van Beter Healthcare vanwege de kennis, ervaring en onafhankelijkheid van haar adviseurs. Het is voor Beter Healthcare daarom essentieel dat de onafhankelijkheid van haar adviseurs en haar diensten, waaronder Zorginformatiemonitor.nl, wordt bewaakt.